Farvesymbolik

Det er de færreste, der kan forstille sig en verden kun i sort og hvid uden nogle farver. Verdenen vil med garanti ikke være lige så dejlig og fantastisk kun i sort og hvid. Vores flotte himmel og den farverige sol, vil miste deres unikke farver.

Farver påvirker os mennesker både fysiologisk og psykologisk og kan dermed være med til at styre i en vis grad, hvordan vi vælger at leve vores liv. Nogle ting er i bevidstheden, mens andet er i ubevidstheden og noget du ikke selv er klar over.

Nogle farver kan sågar udtrykke følelser hos folk og derfor har farverne i vores almindelige hverdag end større betydning end folk lige går og tror.

Kender du derfor endnu ikke noget til farvesymbolik og hvad de forskellige farver har af betydning og hvordan de påvirker os, vil du med garanti kunne blive klogere ved at læse denne artikel.

Farvernes betydning

Den røde farve: En farve der har mere personlighed end mange andre farver. Den røde farve er stimulerende, spændende og energifyldt. Desto større mængde rød, desto mere energi udståler det. Ligeledes tiltrækker den røde farve opmærksomhed på et bestemt område og bliver især ofte brugt af kvinder.

Den blå farve: En farve der bliver opfattet som troværdig, pålidelig samt engagerende. Farven er naturlig, i det vi konstant bliver mindet om farven i det daglige. Tag blot et kig op i mod himlen. Blå er samtidig farven for kommunikation med andre og ydermere den mindst kønsspecifikke farve. Den appellerer lige meget til mænd og kvinder og er dermed ikke kønsbestemt.

Den grønne farve: En farve der er synlig for det menneskelige øje. Det er den næstmest foretrukne farve, kun overgået af farven blå. Den naturlige grønne farve virker rolig og forfriskende på de fleste folk. Farven bliver ofte opfattet som farven for fred og økologi, men bliver også associeret med sygdom og penge.

Den grå farve: Dette er intellektets farve. Farven udstråler både viden og visdom. Vi mennesker opfatter farven som holdbar og klassisk. Samtidig er farven værdig, konservativ og autoritær. Det er den perfekte neutrale farve og derfor bliver farven også ofte anvendt, som en baggrundsfarve i mange situationer.

Den sorte farve: Dette er en af de mest kraftfulde farver og en autoritær farve. Det er samtidig en farve, der kan vække stærke følelser hos folk og kan være for overvældende, hvis den anvendes i for store mængder. Mange bruger dog den sorte klassiske farve, når de vælger tøj, da den sorte farve kan virke slankende og mere sofistikerede at se på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *